Elkapták bróker Marcsikát!

Belize-ben bukkantak a karcagi Kun-Mediátor Interpol által is körözött vezetőjére – írja a hvg.hu.
Napi.hu, 2016. december 13. kedd, 09:10
Fotó: Napi.hu

Dobrai Sándorné Nagy Máriát San Pedróban tartóztatták le egy üdülőhelyen, azóta kiadták a magyar hatóságoknak - számolt be a San Pedro Sun, melyet a hvg.hu szúrt ki.

A rendőrség 2015. április 14-én közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta az engedélyezési hivatal.

A legfőbb ügyész néhány napja azt közölte, hogy eddig összesen 793 sértett tanúkénti kihallgatása történt meg. Ezen felül viszont még mindig vannak ki nem hallgatott sértettek, akik közül hatan külföldi állampolgárok, további három, életvitelszerűen külföldön élő magyar állampolgárt írásban kíván kihallgatni a nyomozó hatóság. Másik három sértett tanúkénti kihallgatására egészségi állapota miatt nem volt lehetőség.

A Marcsika-ügyet alaposan körbejárja a 25 év, 25 nagy átverés című könyv. A napokban megjelent, az elmúlt negyedszázad nagy visszaéléseit sorjázó kötet külön fejezetet szentelt a történetnek Marcsika hálója címmel.

A sértetteknek okozott kár megtérülése érdekében a nyomozó hatóság az ügyvezető (Dobrai Sándorné, alias bróker Marcsika) és hozzátartozói, valamint az érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságok vonatkozásában lefoglalást, illetve zár alá vételt rendelt el, összesen csaknem 194 millió forint értékben.

A kft. ügyvezetője 2015. április 13-án elhagyta Magyarország területét, azóta is külföldön tartózkodott.

HOZZÁSZÓLÁSOK