Elképesztő focis csalás Magyarországon - sok millió forintot loptak

A vád szerint a férfi ismeretlen tettes társa egy külföldi labdarúgó klub képviselőit tévesztette meg, az általuk ennek hatására átutalt jelentős összegű pénz pedig a vádlott e célra nyitott bankszámlájára érkezett meg - közölte a Fővárosi Főügyészség.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 10. csütörtök, 11:08
Fotó: Pixabay

A vádirat szerint a 39 éves magyar férfi az ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság részére 2016 májusában nyitott egy euró alapú devizaszámlát, amely bankszámla felett kizárólagos rendelkezési jogosultsága volt. A vádlott célja a számlanyitással az volt, hogy ismeretlen tettes társa közreműködésével, arra bűncselekményből származó pénzösszeget utaltasson. (Meghökkentő mennyi adóforint került a focistákhoz.)

Ezt követően egy az eddigi eljárás során ismeretlenül maradt személy 2016 augusztusában magát egy ismert brazil labdarúgó képviselőjének kiadva, e-mail üzenetet küldött egy török labdarúgó klub képviselőinek, amelyben arról tájékoztatta, illetve arra kérte őket, hogy a klub az említett játékossal szemben fennálló tartozását a korábbiakban megbeszéltektől eltérően egy másik - a vádlott által a fentiek szerint nyitott - devizaszámlára teljesítse. A megtévesztő e-mail üzenet hatására a labdarúgó klub az utalásokat teljesítette, az utalás közleményeként a focista nevét tüntették fel.

Az utalások révén a vádlott euró alapú bankszámlájára 2016. augusztus 18-án mintegy 50 ezer euró, míg másnap 100 ezer euró összeg került jóváírásra, amelyből a vádlott pár nappal később csaknem 150 ezer eurót (mintegy 45 millió forintnak megfelelő összeget) készpénzben felvett a bank egy budapesti bankfiókjában. A felvett összeggel a vádlott ismeretlen módon rendelkezett. A vádlott a vád szerint tisztában volt azzal, hogy a bankszámlájára érkezett pénzösszeg büntetendő cselekmény elkövetéséből származik.

A férfit a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK