Emelkedett a magyarországi fertőzöttek száma

Miközben 28-ról 34-re emelkedett a magyarországi gyógyultak száma, a fertőzötteké 300-ra nőtt - derül ki a legfrissebb ataokból.
Csernátony Csaba, 2020. március 27. péntek, 06:53
Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 300-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel frissített afdataiból.

A nyilvántartott fertőzöttek között 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi, valamint 286 magyar állampolgár van. Kedvező, hogy az eddigi 28 főről 34-re nőtt a gyógyultak száma. Magyarország helenleg a csoportos megbetegedések szakaszában van, ez azt jelenti, hogy közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2020.03.27 07:20

A németeknél rengeteg a pozitiv eset és marha alacsony a halálozása.
Az oka is nagyon egyszerü rengeteg tesztet végeznek így náluk már az a halálozási ráta 0,5% míg az Olaszoknál 10% Kínában meg a jól is,ert 3 %.

Az igazság tehát vélhetőleg az, hogy nem sokkal gyilkosabb ez mint az influenza a maga 1-2 ezrelékével, csak nem ismerjük az enyhe akár tünetmentes esetek számát.

Elég gyorsan minmdenki elkapja azaz a meredek emelkedés után meredek esések várhatóak as esetszámokban
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html