A háztartásoknál májusban a forinthitel-felvétel 21,9 milliárd forinttal haladta meg a törlesztéseket. A devizahitelek állománya pedig a tranzakciókból eredően 27,4 milliárd forinttal mérséklődött.

A szezonálisan nem kiigazított adatok szerint májusban a háztartások hitelállománya tranzakciókból eredően (az átértékelődésektől és az egyéb volumenváltozásoktól megtisztítva) 5,5 milliárd forinttal csökkent, azaz kevésbé, mint az elmúlt néhány hónapban.

Május folyamán a háztartások betétállománya forintban alig változott, devizában pedig csökkent. A betétek esetében a forintnál 34,0 milliárd forint nettó betételhelyezés, míg a devizánál 92,7 milliárd forintnyi nettó kivonás történt.

A nem pénzügyi vállalatok forintban nettó hiteltörlesztők, devizában nettó hitelfelvevők voltak, hitelállományuk pedig összességében nőtt. Emellett több forintbetétet helyeztek el, mint amennyit kivettek, ugyanakkor hasonló mértékben csökkentették deviza betétállományukat, így összességében nettó betételhelyezésük közel nulla volt.

A szezonálisan nem kiigazított adatok szerint a nem pénzügyi vállalatok forinthiteleinek állománya a tranzakciókból eredően 30,5 milliárd forinttal csökkent, míg a devizahiteleinek állománya 42,4 milliárd forinttal nőtt, így összességében 12,9 milliárd forinttal emelkedett. Ez változást jelent az elmúlt hónapokban látott csökkenésekhez képest.

A nem pénzügyi vállalatok forintbetét-állománya 162,9 milliárd forinttal emelkedett, míg a devizabetétállománya 164,2 milliárd forinttal csökkent tranzakcióból eredően.