Emelkedett a pénzbehajtások száma

Nagyjából tizenöt százalékkal emelkedett idén a pénzbehajtások száma, szeptember végéig összesen 375 ezer eljárás indult - ismerteti hétfői cikkében a Magyar Idők a Magyar Országos Közjegyzői Kamara adatai alapján.
MTI-Eco, 2016. október 17. hétfő, 09:54
Fotó: Napi.hu

A végrehajtók elé a korábbi években az esetek nagyjából 70 százaléka került, az idei ügyekből viszont száz közül átlagosan már 80 esetben merült fel az ingóságok, ingatlan elárverezésének lehetősége.

Tóth Ádám, a kamara elnöke a lapnak elmondta, az eljárások nagyjából kétharmadát a közműcégek és a telekommunikációs társaságok kezdeményezték, ami nem meglepő, hiszen az elmaradt díjak és a kifizetetlen telefonszámlák hosszú évek óta vezetik a pénzbehajtási listát.

Bőven akadtak parkolási büntetések miatt indult eljárások is. Manapság is sokan döntenek úgy, hogy nem fizetnek, s ha kell, bíróság előtt védik meg álláspontjukat, mivel indokolatlannak tartják, hogy a városok parkolódíjat szednek.

A bliccelők ügyei is gyakran kötöttek ki a közjegyzők előtt. A hitelkártya- és az áruhitel-tartozásokat érintő ügyek viszont igen ritkák voltak idén, ahogy a cégek közötti elszámolási vitákból sem volt túl sok - közölte Tóth Ádám a Magyar Időkkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK