Emelni kell a béreket az újabb felminősítéshez - szakértő

Magyarország versenyképessége javításával érhet el további kedvező hitelminősítői besorolásokat, ehhez azonban nem elég az olcsó munkaerővel versenyezni, hanem itt az ideje a bérfelzárkóztatásnak - mondta Csath Magdolna közgazdász szombaton, az M1 csatornának nyilatkozva.
MTI, 2016. november 5. szombat, 12:48
Fotó: Napi.hu

A szakértő hangsúlyozta, a Moody's pénteki felminősítésével Magyarország mind a három nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába került, de még csak egy szinttel van a bóvli kategória felett, miközben a visegrádi országok a legmagasabb szinten vannak. Csath Magdolna szerint ennek hátterében az áll, hogy a válság Magyarországra hatott a legjobban, illetve Magyarország kezelte a legrosszabbul azt, így most rossz helyzetből kell visszahoznia magát.

Elmondta, a Moody's a javuló makrogazdasági adatok miatt, vagyis például a csökkenő államadósság és költségvetési hiány, valamint a gazdasági növekedés miatt döntött a felminősítésről, a további feljebb kerüléshez azonban az innováció és a kisvállalkozások támogatásával a versenyképességet kell javítani, valamint tovább kell mérsékelni a régión belül még mindig magas államadósságot.

HOZZÁSZÓLÁSOK