Érettségi: közel kétezren vizsgáznak ma

A matematika írásbelikkel folytatódnak kedden az őszi írásbeli érettségi vizsgák. Délután latin és héber nyelvből tartanak írásbeliket.
Szepesi Anita, 2020. október 20. kedd, 09:55
Fotó: MTI Fotó

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint matematikából középszinten 290 helyszínen 1933, emelt szinten 20 helyszínen 130 diák ad számot tudásáról. A vizsgákat a járványügyi óvintézkedések betartásával rendezik.

A matematika középszintű írásbelije 180 percig tart. Matematikából középszinten angol, német és horvát nyelven is vizsgáznak.

Az emelt szintű írásbeli 240 perces, és két részből áll, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be az I. és a II. rész feladatainak megoldására.

Délután latin és héber nyelvből tartanak írásbeliket. Latin nyelvből középszinten 16 helyszínen 53, emelt szinten 4 helyszínen 15 diák tesz érettségi vizsgát.

A latin nyelvi írásbeli érettségi mindkét szinten 180 perces. Héber nyelvből emelt szinten 1 helyszínen 4 vizsgázó érettségizik.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos. Az emelt szintű írásbeli vizsga időtartama 240 perc.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK