A Jobbik nem tudják kifizetni az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által megállapított 331 millió forintot, ezért közösségi pénzgyűjtést indítanak. Minderről Vona Gábor, a Jobbik elnöke számolt be az ATV Egyenes Beszéd című műsorában számolt be csütörtökön. Most a párt kijött az első nap eredményével: csütörtök estétől péntek reggelig 1112 embertől összese 8 970 094 forintnyi pénzadomány érkezett - írja az Index.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerdán jelentette be, hogy a Jobbik 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint összegben tiltott támogatást fogadott el. Ez arra vonatkozhat, hogy kedvezményesen kaptak plakáthelyeket Simicska Lajostól. Ezt a párt az ÁSZ felhívásától számított 15 napon belül köteles befizetni a központi költségvetésnek. Emellett ugyanennyivel csökkentené a párt központi költségvetésből juttatott támogatását a Magyar Államkincstár is. Ez így összesen 662 millió forintot jelent.

QP | Quality Placement

Vona Gábor szerint ez nem egy jogi, törvényességi, hanem pusztán politikai vita, amiben le akarják darálni a Jobbikot. Szerinte statáriális döntésről van szó, mert semmilyen fellebbviteli fórumra nincs lehetőségük az ÁSZ döntése ellen.

Fotó: Shutterstock