Erről beszélt ma Lázár János

A magyar kormány abban érdekelt, hogy minél több tulajdonos, minél több sikeres magyar családi vállalkozás tevékenykedjen az ország gazdaságában - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége rendezvényén.
Domokos László, 2017. november 23. csütörtök, 14:16
Fotó: MTI Fotó

A kormány decemberben dönt arról, hogy milyen javaslatot fogalmaz meg a 2020-tól kezdődő uniós költségvetési ciklussal kapcsolatban - mondta Lázár János az MTI beszámolója szerint.

A kabinet a jövőben jelentős fejlesztéseket akar végrehajtani a digitalizációban, illetve a közlekedési infrastruktúra fejlesztésében - sorolta a miniszter.

Az egészségügyben és az oktatásban 2018-2022-ban jelentős béremelésre lenne szükség, ami nélkül nem lehet felzárkózni a fejlett nyugati országokhoz - hangsúlyozta Lázár János. Szavai szerint nem lesz érdemi változás az egészségügyben, ha nem tudjuk tovább emelni a béreket.

Megerősítette azt a véleményét is, hogy az államigazgatásban még mindig sokan dolgoznak, ezért kedvezőnek tartaná, ha a létszámot csökkenteni lehetne.

A kabinet a közúthálózat és a vasút nagyarányú korszerűsítését, fejlesztését határozta el, "mert fontos az, hogy Európát, elsősorban a régiónkat ráhangoljuk Budapestre". A közutak, az úthálózat fejlesztésére, bővítésére 2500 milliárd forintot, a vasúthálózat korszerűsítésére, javítására további 1000 milliárd forintot költhet a kabinet a következő években.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.11.23 16:55

"ami nélkül nem lehet felzárkózni a fejlett nyugati országokhoz"
-----
Magyarország soha a büdös életbe nem fogja megközelíteni a nyugati országokat.
Azért nem, mert minden magyar politikus egy tolvaj gazember.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marzipan, 2017.11.23 14:39

minél több sikeres magyar családi vállalkozás tevékenykedjen az ország gazdaságában - mondta Lázár János.

Na ja. Sok családnak kell még saját lábra állnia!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html