Észak-Magyarország sem marad ki

Az Észak-magyarországi önkormányzatok számára is elindítja a Befektetőbarát önkormányzat elnevezésű programot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal - jelentette be szerdán Egerben a szervezet osztályvezetője.
MTI, 2012. szeptember 5. szerda, 16:44
Fotó: Napi.hu

A projektben sikeresen teljesítő önkormányzatok megkapják a Befektetőbarát önkormányzat címet, és a hivatal továbbra is együttműködik velük - közölte Galambos Judit. A szeptember 12-én induló program regionális központja Eger, illetve a Heves Megyei Önkormányzat lesz - tette hozzá.

Galambos Judit közölte: a jelentkező önkormányzatoktól egy-egy település-, gazdaságfejlesztéssel foglalkozó szakembert várnak, aki három hónapos képzésen vehet részt.

Az önkormányzati szakemberek településmarketinget, tárgyalástechnikai és kommunikációs ismereteket tanulhatnak, a képzés végén pedig egy, a városukat, községüket befektetésösztönzési szempontból bemutató stratégiai anyagot kell írniuk.

Galambos Judit elmondta: az elmúlt időszakban három helyszínen, Debrecenben, Pécsett és Székesfehérváron rendeztek kurzusokat, a programhoz eddig csatlakozott 57 önkormányzatból 45 szerezte meg a Befektetőbarát önkormányzat címet.

HOZZÁSZÓLÁSOK