Évente 278,2 millió forintos bruttó bért kap a Főpolgármesteri Hivatalban foglalkoztatott 34 főtanácsadó - írta az Origo,

Ez egy részüknél napi, rendszeres munkavégzést jelent, hiszen főtanácsadóként foglalkoztatnak így a Városházán egyes ügyosztályvezetőket, irodavezetőket. Másoknál a főtanácsadói titulus valóban tanácsadást, szakmai támogató munkát takar, és nem igényel állandó jelenlétet. A portél információink szerint ugyanis csak így, a köztisztviselői jogviszonyt megkerülve fizethető a szakembereknek a meglehetősen alacsony összegekkel operáló közszolgálati bértáblában foglaltaknál nagyobb összeg.

A tanácsadók közül 14 szakember közvetlenül Tarlós István főpolgármester alá tartozik - ez éves bérük összesen bruttó 127,2 millió forint. E tanácsadói bérek havi 500 ezer és egymillió forint között szóródnak. Egymilliós bért a főpolgármester három főtanácsadója kap. Nyolc-nyolc főtanácsadót foglalkoztat a főpolgármester-helyettesek közül Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs, míg négyet Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

A portál által kikért listán a legújabb főtanácsadó Dorner Lajos, Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület (VEKE) elnöke, aki havi 800 ezer forintért közlekedési szakreferensként segít.