A német statisztikai hivatal a kiskereskedelmi forgalom májusi alakulásáról közöl adatokat. Áprilisban a várakozásoknál kisebb mértékben emelkedett a kisker forgalom Európa legnagyobb gazdaságában, havi összevetésben 0,6 százalékkal nőtt (a konszenzus ennél 1 százalékponttal gyorsabb növekedést várt), éves szinten pedig 3,6 százalékkal.

A magyar parlament záróvitát és zárószavazást tart a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényjavaslatról, amely többek között megszünteti a termékdíj-mentességet és a jelenlegi hulladék-visszagyűjtési rendszer helyett egy újat alakít ki. Szavaznak a képviselők az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról is, amely egyebek mellett eltörli a passzív táppénzt és rendelkezik arról is, hogy a táppénzen lévőket a járóbeteg-szakellátó intézmények kötelesek soron kívül fogadni.

Módosító javaslatokról is szavaznak a képviselők, így a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásával kapcsolatos törvények módosításához, az OÉT-et felváltó Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló törvényjavaslathoz, valamint az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításához benyújtottakról. Az utóbbi törvényjavaslat szerint emelik a dohánytermékek jövedéki adóját és a bioüzemanyag (E85) adóját.