Ezen a héten postázzák a levélben szavazók levélcsomagját

Ezen a héten postázza azoknak a külföldön élő magyar választóknak a - szavazólapot is tartalmazó - levélcsomagot a Nemzeti Választási Iroda (NVI), akik már regisztráltak az április 6-i országgyűlési választásra.
MTI, 2014. március 17. hétfő, 08:52
Fotó: Napi.hu

A tavaszi parlamenti választáson a külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak az országos pártlistákra, regisztrálni március 22-én 16 óráig lehet az NVI-nél.

A levélben szavazók szavazólapja eltér a magyarországi szavazás szavazólapjától: a voks elhelyezésére szolgáló kör a szkennelés megkönnyítése érdekében zöld színű, illetve nincs helye a bélyegzőlenyomatnak.

A csomag tartalmazza továbbá a választópolgár azonosításához szükséges nyilatkozat nyomtatványát (ez az úgynevezett azonosító nyilatkozat), a szavazólap elhelyezésére szolgáló belső borítékot, a válaszborítékot (az NVI-nek címezve), valamint a szavazás módjáról szóló tájékoztatást.

Azok a levélben szavazók, akik azt kérték, hogy személyesen vehessék át a szavazási levélcsomagjukat, március 22-től tehetik ezt meg (megjelölésük szerint) az országgyűlési egyéni választókerületi székhely településén, a kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Eszék, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár) vagy a kijelölt, határ menti településeken (Barcs, Battonya, Beregsurány, Biharkeresztes, Bódvaszilas, Csengersima, Gyula, Fehérgyarmat, Komárom, Kőszeg, Létavértes, Letenye, Letkés, Makó, Nagylak, Nyírábrány, Nyírlugos, Putnok, Rajka, Rédics, Sátoraljaújhely, Tiszabecs, Tompa, Tornyosnémeti, Vámosszabadi, Záhony).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zsolt5, 2014.03.17 15:50

Egy szegyen, hogy azok a magyarorszagi magyarok, akik az anyaorszagban lakcimmel rendelkeznek, de kulfoldon dolgoznak nem kapjak meg ugyanazt a jogot, mint a hataron tuli magyarok! En mivel vagyok "mas, kevesebb", mint a hataron tuli??? A legjobbnak egyebkent azt tartanam, ha sem a hataron tuli, sem a kulfoldon (is) lakcimmel tartozkodo Magyar nem szavazhatna! Ha nekunk nem adjak meg az egyenlo jogokat, akkor ne legyen ervenyes az senkire! Ja, es ugye azt nem gondolja senki komolyan, hogy aki mondjuk a Ruhron, vagy a francia, belga vagy holland hatar menten el, az elmegy Berlinbe vagy Munchenbe szavazni??!! Latta ezt valaki, hogy milyen tavolsag es milyen koltseg ez??? Persze, tudom, koltseg lenne az is, hogy egesz Nemetorszagot lefedjek, de szerintem ha Bundesenkent egy helyet kijeloltek volna, akkor mar mindenki elegedett lett volna. De a levelezos modszer itt is ugyanugy mukodhetett volna, meg olcsobb is lenne es azt hiszem, az a kozel felmillio Magyar is ertekelte volna, aki jelenleg kulfoldon el, ha elhetett volna maskor oly kemenyen sulykolt allampolgari kotelessegevel!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html