Ezért dolgoznak többen a minisztériumokban

A kormány szerint a munkaviszonyok kifehérítése miatt emelkedik a központi igazgatási szerveknél foglalkoztatottak létszáma.
NAPI, 2011. február 24. csütörtök, 17:46
Fotó:

A kormány február 22-ei határozatában módosította a központi igazgatási szerveknél foglalkoztatottaknak a kormányalakulást követően, 2010. augusztus 4-én megállapított létszámkeretét - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A kiadott dokumentum szerint ez azt jelenti, hogy a tavaly augusztusban rögzített 5764 fős keretlétszámot az állami feladatok bővülése miatt 5 százalékkal, azaz 290 fővel 6054-re emelte.

A közlemény hangsúlyozza: a kormányváltás utáni felülvizsgálatok során súlyos szabálytalanságokra derült fény, a szocialista kabinetek sokkal több embert foglalkoztattak, mint amennyit adminisztráltak, illetve feketén is foglalkoztattak közigazgatásban dolgozókat. A rögzített létszámkeretek között nem szerepelt számos olyan közigazgatási szerv, amely a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozik - a foglalkoztatási viszonyok jogszerűvé tétele után ezek a szervek is megjelentek a határozatban, növelve ezzel a létszámkeretet (pl. Országos Meteorológiai Szolgálat).

A szaktárca aláhúzza: a megjelent számok az engedélyezett maximális létszámra vonatkoznak, amely sok esetben nincs is feltöltve.

HOZZÁSZÓLÁSOK