Tavaly egész évben az ipari termelés az előző évhez mérve több mint 10 százalékkal nőtt ; hasonló ütemű bővülést legutóbb 2006-ban regisztráltunk (9,9 százalék).

Az ágazatok közül közül decemberben a feldolgozóipar termelése az előző év azonos hónapjához viszonyítva 8,7 százalékkal nőtt, ez a növekedési ütem lassulását jelenti a novemberihez (16,0 százalék) képest. Az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) kibocsátása 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, elsősorban az előző évinél hidegebb időjárás hatására.

A feldolgozóipari ágazatok között – egy kivételével – mindegyikben termelésbővülést regisztráltunk. A jelentősebb súlyú alágak közül a feldolgozóipari termelés egyötödét képviselő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 8,8 százalékkal emelkedett, az előző havi kiugró dinamikát nem érte el. A feldolgozóipari termelés egyhatodát adó járműgyártás jelentősen, 15,1 százalékkal bővült, a harmadik legnagyobb alágazat, az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 1,9 százalékkal nőtt.