A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent határozat havi lebontásban tartalmazza a kabinet munkatervét jövő januártól június végéig, rögzítve az előterjesztések címét.

A dokumentum alapján januárban kerülhet a kormány elé egyebek mellett az elektronikus útdíjról szóló és a meteorológiai törvény tervezete, februárban pedig - amikor a tervek szerint a legtöbb előterjesztést vitatja majd meg a kabinet az első félévben - téma lesz például a szövetkezeti és a statisztikai törvény módosítása, továbbá az új felnőttképzési és a pénzügyi konglomerátumokról szóló jogszabály.

Márciusban több, felsőoktatással kapcsolat szabályozás is terítékre kerülhet, így például a hallgatói juttatások és támogatások igénybevételi rendjéről szóló, a felsőoktatás finanszírozásával és gazdálkodásával kapcsolatos kérdéseket taglaló, valamint a nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló kormányrendelet. Ugyanebben a hónapban vitathatja meg a kabinet a választási eljárásról szóló törvény módosítását.

A következő hónapban változtathatnak az Útravaló Ösztöndíjprogramról szóló rendeleten, májusban pedig már az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépésével kapcsolatos törvény tervezetét és a büntetőeljárási törvény módosítását vitathatják meg a kormánytagok.

Az első félév végén, júniusban kerülhet sorra a többi között a pályakövetésről szóló kormányrendelet.