Ezzel készül a honvédség augusztus 20-ra

A honvédtisztek esküjét követően légi és vízi parádé lesz a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán vasárnap délelőtt - mondta Sári Szabolcs alezredes, a MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka az M1 szombat reggeli műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 19. szombat, 09:48
Fotó: Napi.hu

Az ünnepség a nemzeti lobogó felvonásával kezdődik a Kossuth téren, ezt követi a honvédtisztjelöltek esküje. Sári szerint a leendő hadnagyok már pénteken átvették az avatási szablyájukat és a hadnagyi vállszalagot.

A program délelőtt 10 órakor légi és vízi parádéval folytatódik. A Parlament előtt, a Duna fölött repülnek el a Magyar Honvédség légieszközei, először is három Gripen vadászrepülőgépből álló kötelék. Ezeket a felderítő-kiképző repülőgépek köteléke követi, majd könnyű- és szállítóhelikopterek tesznek tiszteletkört.

A vízi parádé során először a Magyar Honvédség aknamentesítő hajói vonulnak fel, amelyeket a polgári hajók követnek. Megnyitják a nyilvánosság előtt a Lajta Monitor múzeumhajót is - írja az MTI.

A katonai rendészet állománya egész nap részt vesz az ünnepségek biztosításában. (Hirtelen megváltozik az időjárás augusztus 20-án.)

HOZZÁSZÓLÁSOK