Fagyott gázárakat hoz a tél

Várhatóan nem lesz gázáremelés legalább jövő tavaszig.
NAPI, 2010. szeptember 30. csütörtök, 08:33
Fotó:

Sem október 1-jétől, sem januártól nem várható gázáremelés - írja a Népszabadság. A kormány és a szolgáltatók megállapodását az új gázárszámítási módszerről ugyan hol szeptemberre, hol a hónap második felére, hol végére ígérték, ám a lap a cégektől úgy tudja, hogy ez ma már nem jön össze.

Eközben a kormány egyoldalúan változtathatja az energiaszolgáltatással kapcsolatos törvényeket, és ezt októberben tervezi is. E lépések lényege, hogy azok nem a gázcégeknek kedveznek.

A kormány félig-meddig elismert célja az, hogy a lakossági gázárak lehetőleg még évekig ne emelkedjenek, amit esetleg el lehet érni, ha a szolgáltatók más területeken ellentételezéseket kapnak. A helyzet jelenleg az, hogy a gáz ára a júniusi árstop óta lényegében változatlan, ezért a cégek egyelőre le tudják nyelni veszteségeiket.

Hosszabb távon azonban valaminek történnie kell, mert április óta tízszázalékos áremelést kérnek a vállalatok, amit nem kaptak meg, ezért most minden eladott köbméter energiahordozón buknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

TVK, 2010.10.07 17:09

Még szerencse, hogy lehet váltani gáz kereskedőt, és kiszámítható melyiknél járunk jobban: >>> gázár kalkulátor <<<
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html