Fehérség: kis havazás, nagy káosz az utakon

Az ország észak-keleti megyéiben jelenleg havazik, az ország többi részén szállingózik a hó. A fővárosban késnek a BKV autóbuszai, néhány járatot le kellett állítani, a 29-es busz jelenleg nem jár
NAPI Online, 2005. december 13. kedd, 10:48

A hóesés, illetve az utak síkossága miatt késnek a BKV autóbuszai, elsősorban a budai oldalon - olvasható a hirado.hu-n. Hajnal óta több estben is előfordult, hogy 30-40 percre le kellett állítani járatokat, így a 128-as, a 27-es és a 29-es buszokat. Hozzátette: jelenleg a 29-es autóbusz nem jár. A villamosok rendben közlekednek, reggel a 18-as vonalán volt gond a váltóval, ezért néhány perces fennakadás volt a forgalomban.

Lelassult a közlekedés a havazás miatt Budapesten. A hegyi utak illetve a városi mellékutak síkosak, csúszósak. A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság a hegyi útvonalakon, hidakon, felüljárókon folyamatos szóróügyeletet végez. Egyúttal arra kéri a házfelügyelőket, tömbházfelügyelőket, magánház-tulajdonosokat, hogy folyamatosan takarítsák a járdákat a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Éjszaka ónos eső esett, majd elkezdett havazni kedden hajnalban Vas megyében, a főutakat már megtisztították, a mellékutak viszont havasak, síkosak, de minden út várható. Az Őrségben 10 cm-es a hó, de minden út járható.

A havazás a nap folyamán megszűnik. Kedd reggelre a nyugati megyékben 5-6 centiméteres hó esett, az északi megyékben most 1-2 centiméteres a hó. Az észak-keleti megyékben - Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar - most is gyengén havazik, az ország többi részén szállingózik a hó. A hóesés a nap folyamán megszűnik - jelezte az OMSZ ügyeletese.

Az időjáráselőrejelzés szerint az országban jelenleg borult az idő, szállingózik a hó, gyenge északi szél fúj, a hőmérséklet mínusz 2 fok. Napközben egyre többfelé szakadozik fel, csökken a felhőzet. Általában gyenge, vagy mérsékelt lesz a légmozgás, legfeljebb nyugaton élénkül meg az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +4 fok között alakul. A késő esti hőmérséklet 0, -4 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK