A bizottság tagjai között - a Filmalap szabályai szerint - helyet foglal a társaság vezérigazgatója (Havas Ágnes producer), egy forgatókönyvíró-fejlesztő szakember (Divinyi Réka), egy filmgyártásban gyakorlatot szerzett producer (Miskolczi Péter), egy nemzetközi produceri és filmforgalmazási tapasztalattal rendelkező szakember (Andrew G. Vajna), valamint egy egyetemi professzor, akinek szakterülete a film(Kovács András Bálint, az ELTE filmtudomány tanszékének vezetője).

A bizottság tagjai kizárólag szakmai szempontok szerint hoznak majd döntéseket, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy egy adott produkció esetében az alkotói erő és a pénzügyi megvalósíthatóság találkozzon, a fesztivál- és közönségsiker érdekében - közölte a Filmalap.

A pályáztatás várhatóan még augusztusban elindul, ami a Filmalap ígérete szerint folyamatos és átlátható lesz. Abban az esetben, ha a döntőbizottsági tag bármilyen szakmai minőségben részt vesz egy pályázó produkcióban, annak a vonatkozó pályázat elbírálásában nincs szavazati joga, ilyenkor egy később felkérendő hatodik személy dönthet helyette.