A két éve még 9-10 milliárd forint értékűre becsült, Győr belvárosában található 43 hektáros ingatlanon zajló fejlesztés a válság hatására megrekedt, az első ütem lezárását követően az Engel nem kezdett bele a második ütembe - ez szolgáltatta a Rába számára az alapot a felmondáshoz.

Az első ütemből is hátravan még ráadásul egy 209 lakásos ház építésének befejezése és átadása, az ezzel kapcsolatos pénzügyi követeléseit a gépipari társaság továbbra is fenntartja az Engellel szemben. (Ez a lakások eladási árának 11 százaléka, csökkentve a már kifizetett, telekártól függő minimumdíjjal.)


A szerződés felmondásával teljesen szabaddá vált az ingatlan, ami lendületet adhat a fejlesztésnek - tudtuk meg. Azonban azzal kapcsolatban, hogy ez milyen irányban is történik majd, egyelőre csak ötletek vannak, a konkrét tervek elkészítéséhez egyrészt az ingatlanpiaci helyzet javulására, másrészt a fejlesztéshez elegendő tőkével rendelkező partnerre lesz szükség.


Könnyen elképzelhető, hogy ez a bejelentés állt a cég papírjainak elmúlt hetekben tapasztalható drágulása mögött, a részvények a február eleji 680 forintos szintről ugyanis tegnapig bő 20 százalékkal, 825 forintig drágultak.