Megújult a duanújvárosi mozi

Több mint 735 millió forintból újul meg a dunaújvárosi mozi - írja az MTI.
Csernátony Csaba, 2020. június 20. szombat, 12:26
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció

A magyar tulajdonú Kultik Mozihálózat a közelmúltban négy évre nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetési jogát és a májusi műszaki átadást követően megkezdte az ingatlan belső átalakítását megtartva az épület ikonikus jegyeit.

A Szrogh György által tervezett épület külső felújítása és energetikai korszerűsítése 635 millió forintba került, a Kultik pedig további több mint 100 millió forintot költ a belső átalakításra.

Szabó Krisztián, a Kultik ügyvezető igazgatója azt mondta: 517 darab, minden igényt kielégítő mozifotelt szerelnek be 35 millió forint értékben. Emellett két Christie márkájú vetítőgép érkezik, a kisterem pedig 45 férőhelyes lesz. Az épületben klasszikus mozibüfét üzemeltetnek majd.
Pintér Tamás dunaújvárosi polgármester (Rajta Újváros! Egyesület) pedig azt mondta:  az épület 1952-es teljes átadása óta nem volt hasonló mértékű felújítás, az új üzemeltető 100 millió forintos beruházását pedig azért is fontosnak nevezte, mert különben ezt a városnak kellene állnia, amire jelenleg nincs forrás.

HOZZÁSZÓLÁSOK