Fennakadások nélkül működnek a kormányablakok

Lapunk munkatársa úgy értesült, hogy csütörtök este óta nem működik az elektronikus közigazgatási rendszer. Az illetékesek viszont arról tájékoztattak, hogy ez csak rémhír.
K. Kiss Gergely, 2018. március 2. péntek, 08:30
Fotó: Pixabay

Péntek reggel egy fővárosi kormányablakban arról tájékoztatták munkatársunkat, hogy fennakadások vannak az ügyintézőhelyeken. Bár ott központi hibát említettek, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. arról tájékoztatta lapunkat a cikk megjelenése után, hogy "a NISZ felügyeleti rendszerekben a megkeresésre vonatkozó riasztás nem volt, az említett szakrendszerek működésében fennakadás nincs."

A kormanyablak.hu oldalon szerepel egy felirat - "Tisztelt Látogató! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon a feladatkörök és az ügykörök feltöltése jelenleg frissítés alatt áll" szöveg nincs", azonban a hivatal arról tájékoztatott, hogy ez nem péntek reggel jelent meg, hanem hónapok óta ott van.

Ráadásul nincs is köze a szolgáltatásokhoz, ez csak a feladatkörök menüpontra vonatkozik, amely csak egy felsorolás. Minden más funkció és menüpont (például az időpontfoglalás, a kereső) elérhető és működik.

Vagyis nem volt országos fennakadás, ahogy az korábban a cikkben tévesen szerepelt.

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fairconto, 2018.03.02 11:03

A cikk vélhetően arról szól, hogy a Központi Azonosítási Ügynök alacsony színvonalon működik. Jelenleg 10 azonosításból (pl. login+jelszó) 7-8 esetében hibaüzenetet ad a rendszer.

TIPP: frissen indított böngészővel próbáljon belépni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.03.02 09:35

Lehet, hogy most telepítik fel a legújabb orosz kémprogramot a választás segítségére? :DD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html