Öt újabb halálos áldozata van a vírusnak Magyarországon

Szerda reggelre 3341-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, szemben a keddi 3313 fertőzöttel.
Csernátony Csaba, 2020. május 13. szerda, 07:51
Fotó: MTI Fotó

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3341 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ez azt jelenti, hogy a fertőzöttek száma 28-cal nőtt keddhez képest.

A köronavirus.gov.hu azt írja, hogy elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így 430 főre emelkedett az elhunytak száma, 1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1809 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléaa, a gyógyultak 58 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a védekezés második szakaszánál tart: ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon magyarország és ne robbanjon be a járvány. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben van a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérik a hatóságok, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

HOZZÁSZÓLÁSOK