Fideszes polgármester: Ne így terjesszék ki az útdíjat!

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményez a kormányzattal, mert a tervezett formában nem tartja bevezethetőnek az útdíj kiterjesztését.
MTI, 2014. december 11. csütörtök, 16:23
Fotó: Napi.hu

Kovács Péter (Fidesz-KNDP), az önkormányzati érdekképviselet elnöke, XVI. kerületi polgármester csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy megdöbbenéssel értesültek arról, hogy az M0-s egyes szakaszait fizetőssé kívánják tenni.

Az M0-s körgyűrű fizetőssé tétele katasztrofális állapotokat okozna a külső kerületekben és az agglomerációs településeken is - fogalmazott közleményében a kerületi önkormányzatokat tömörítő szervezet vezetője.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára korábban azt mondta: a januártól évi 5 ezer forintért vásárolható megyei autópálya matrica egy hónapra eső díja alig több, mint 400 forint, ennyi pénzért pedig az agglomerációból munkába járók nem térnek át a településeken átvezető mellékutakra. Az M0 déli szakaszát kivéve, valamennyi autópálya és gyorsforgalmi út fizetős lesz a jövő év első napjától, a fizetési kötelezettség a városhatár végét jelző táblánál kezdődik.

HOZZÁSZÓLÁSOK