Figyelmeztetés küldött a Posta: rosszul járhat, aki nem figyel

Erőteljesen felpörgött a Magyar Posta Zrt. csomagküldő szolgáltatása és a karácsony további száguldást ígér. Ha valaki csomagot küldene szeretteinek, figyelnie kell arra, meddig adja fel.
Komócsin Sándor, 2020. december 2. szerda, 11:07
Fotó: Getty Images

A Magyar Posta adatai szerint a 2020. novemberi belföldi csomagforgalom közel harminc százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban - adta hírül az állami társaság. A nagy forgalom a tapasztalatok alapján egészen karácsonyig kitarthat.

A csomagmennyiség növekedése miatt a kézbesítési időszakot is bővítettük, idén a megszokottnál korábban, már novemberben döntöttünk arról, hogy a szombati napokon is kézbesítenek csomagokat a munkatársaink - mondta Varga János logisztikai üzemeltetési igazgató.

A következő hetekben a megnövekedett online rendelések miatt még inkább érdemes figyelni arra, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont a rendelésre, amikor garantálják a csomag karácsony előtti érkezését.

A posta javasolja továbbá, hogy a vásárlók mindenképpen oda kérjék a csomagot, ahol biztosan át tudják azt venni. Az utóbbi időben ugyanis azt tapasztalták hogy jelentősen megemelkedett a címmódosítást kérő ügyfelek száma. A küldemény kézbesítési ideje ilyenkor meghosszabbodhat. Aki csomagot küldene rokonainak vagy barátainak, annak érdemes figyelnie arra, hogy ne halogassa ezt az utolsó napokig. A Magyar Posta azt javasolja, december 18-ig adják fel a csomagot, hogy az ünnep előtt megérkezzen a címzetthez.

HOZZÁSZÓLÁSOK