Figyelmeztet a rendőrség: erős a forgalom az utakon és a határátkelőkön

A húsvéti hosszú hétvége utolsó napján erős forgalomra és lassabb haladásra számíthatnak az autósok a főbb közlekedési útvonalakon és a határátkelőkön. A rendőrség türelmet kér az autósoktól.
Domokos Erika, 2017. április 17. hétfő, 18:42
Fotó: Napi.hu

Az ország több pontján feltorlódott a kocsisor és araszolva haladnak a járművek az erős forgalom miatt. Több helyen balesetek lassítják a közlekedést - írja közleményében az ORFK kommunikációs szolgálata a police.hu-n.

A határátkelőhelyeken kedd reggelig a belépő irányban kell jelentősebb várakozásra készülni. A határforgalom-ellenőrzés ütemének gyorsítása, a várakozások csökkentése érdekében fontos, hogy az utasok az úti okmányuk érvényességéről az utazás megkezdése előtt meggyőződjenek, a határátkelőhelyhez közeledve a szükséges okmányokat, az útlevelet, a személyi igazolványt, a vezetői engedélyt, a forgalmi engedélyt készítsék elő - írja a rendőrs

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a Határinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak a közlekedők.

A nagyobb torlódást okozó balesetekről beszámol a police.hu. Türelmet és körültekintő közlekedést kér az ORFK a közlekedőktől.

HOZZÁSZÓLÁSOK