Finn módszerrel csapott le a rendőrség

Célzott közúti ellenőrzést tartottak a napokban a balassagyarmati rendőrök - írja a police.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2019. április 27. szombat, 09:46
Fotó: Napi.hu

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság rendőrei úgynevezett finn módszeres ellenőrzést tartottak 2019. április 24-én a kapitányság illetékességi területén. Az akció célja az ittasan elkövetett közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, az ittas gépjárművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt - írja a police.hu.

Lényege, hogy a kijelölt, és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése. A módszer alkalmazásával rövid idő alatt nagyobb számú járművezetőt lehetséges ellenőrizni.

Az alkoholszondás ellenőrzés egy járművezetőnél jelzett pozitív értéket, vele szemben közigazgatási eljárást indítottak - derül ki a police.hu híréből.

A Nógrád Megyei rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők Nógrád megye útjain a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre - teszi hozzá a rendőrség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cito, 2019.04.27 11:37

Jé, rájöttek, hogy a trafi mögött, a kocsiban ülve nem találnak részeg sofőrt?! Erre maguktól nem jöttek rá, a Finnektől kellett ellesni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html