Fogy a kóla - már ez sem elég

A várakozásoknak megfelelő számokat tett közzé mai gyorsjelentésében a Coca-Cola, ami nem tudta lelkesíteni a befektetőket, főként a Ford és a 3M jó gyorsjelentése árnyékában. A Coca-Cola árfolyama közel 2 százalékos mínuszban jár nyitás előtt.
portfolio.hu, 2011. április 26. kedd, 14:49
Fotó:

A Ford és a 3M mai, várt feletti gyorsjelentése után a Coca-Cola nem tudta megörvendeztetni a befektetőket, az üdítőipari óriás részvényei esnek a nyitás előtti kereskedésben. A vállalat számai ugyanis "csak" megfeleltek az elemzői konszenzusnak, ami csalódást okozott a piacoknak.
A konszenzus szerint az elemzők 10,54 milliárd dolláros bevételt és 0,87 dolláros egy részvényre jutó nyereséget vártak az első negyedévre: ehhez képest a 10,52 milliárd dolláros bevételt és 0,86 dolláros EPS-t könyvelt el a Coca-Cola az egyszeri tételek hatásait kiszűrve.
A Coca-Cola bevételei 40 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami a Coca-Cola Enterprises észak-amerikai tevékenységeinek tavalyi felvásárlásának köszönhető. Az értékesítési volumen ennél jóval kisebb mértékben, 6 százalékkal emelkedett globálisan az első negyedévben év/év alapon. Az üdítőipari óriás minden régióban növelni tudta eladásait.
A Coca-Cola részvényei 1,8 százalékot estek ma a nyitás előtti kereskedésben a gyorsjelentés hatására.

HOZZÁSZÓLÁSOK