Fontos bejelentést tettek Gyurcsányék

A Demokratikus Koalíció (DK) koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásokra - közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.
Domokos László, 2017. szeptember 30. szombat, 10:56
Fotó: Napi.hu

A DK sajnos már nem tudja követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban - írták a közleményben.

Amit látnak, az sok esetben nem találkozik a véleményükkel és kultúrájukkal, továbbá a DK szerint ellentétes a demokratikus ellenzék és "a remélt új köztársaság" érdekeivel. A DK a továbbiakban nem folytatja a közös listáról az MSZP által elindított "vég nélküli vitát, amely kilenc hónap alatt odáig sem jutott, hogy akár egyetlen hivatalos tárgyalás lett volna az ellenzéki pártok között". A DK úgy értékeli, az MSZP stratégiája és az elmúlt kilenc hónapban követett politikája lehetetlenné teszi a közös listás indulást.

A Demokratikus Koalíció elnöksége ezért úgy döntött, hogy a DK koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásra; a párt listáját Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti.

Tárgyalásokat az egyéni választókerületekben induló jelöltekről kell folytatni, erre készek állnak valamennyi "demokratikus ellenzéki párttal".

"Az arányosság, a méltányosság szempontjai alapján gyorsan megállapodásra juthatunk. Csak elszántság kell hozzá" - véli a DK.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.09.30 12:29

Rájár a keze Gyurcsánynak, hogy ott ártson szülőpártjának, ahol csak tud, sértődékenyt játszik, pedig ugy tesz, mintha a vereséghez semmi köze, de ha egy párt vezére a vereségre bomlasztással reagál, az árulás, sok otromba politikátlan fecsegését nem lehet igazságbeszédnek nevezni, képzelje el, ha orbán őszintén beszélne a lopásairól, "éjjel nappal lopunk és hazudunk és becsapunk " igazságbeszéd politikailag hova vezetne?
Gurcsány kizárásában Botkának igaza volt, de ha már kétségtelen diktatura ellen harcolnak, politikailag még az áruló elleni fellépésnek sincs helye, pláne nyiltan, mert így az a látszat, hogy belépett a fideszbe. vagy a jobbikba, de gyurcsány szintén. Mindez a jobbikot hozza helyzetbe, most már megkerülhetetlenekké váltak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2017.09.30 12:11

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html