Fontos Magyarországot érintő kérdésben születhet döntés szerdán

Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének strasbourgi ülésszakán szerdán az úgynevezett monitoring bizottságban napirenden szerepel a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítására vonatkozó javaslat, és nagy valószínűséggel szavazni is fognak arról - tájékoztatták kedd este az MTI-t a parlamenti közgyűlésen részt vevő, különböző pártállású magyar képviselők.
MTI, 2013. április 23. kedd, 22:20
Fotó: Napi.hu

A megfigyelési eljárást olyan ET-tagország ellen indíthatják, ahol kétely merült fel a demokrácia, a jogállamiság, illetve az emberi jogok maradéktalan érvényesülését illetően.

Magyarország vonatkozásában tavaly, az alkotmányozási folyamat során merült fel ez az elképzelés. Thomas Markert, az ET égisze alatt működő, Velencei Bizottság nevű, alkotmányjogászokból álló szakértői testület titkára 2012. március 22-én magyar újságíróknak Brüsszelben elmondta: az ET eddig csak a keleti kibővítés viszonylag későbbi szakaszában csatlakozott államok - így például a volt Szovjetunió utódállamai, valamint balkáni országok - vonatkozásában indított megfigyelési eljárást, mégpedig a csatlakozás időpontjával azonos hatállyal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

temes33, 2013.04.24 09:29

@mro: A hatásvadász címeket nem illik széttördelni holmi hülye vesszőkkel ;)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mro, 2013.04.24 09:16

Fontos, Magyarországot érintő kérdésben születhet döntés szerdán

Ugyanis nyilván a kérdésre vonatkozik, hogy fontos. Magyarországból nincs külön fontos és nem fontos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html