A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Reményei szerint az új típusú szolgáltatással az utalványpiac jelentős szereplőjévé válik a Posta Paletta Zrt., és némileg ellentételezni lehet a hagyományos postai tevékenység − a levél- és csomagforgalom − mérséklődéséből adódó bevételkiesést. A cég számításai szerint 2011 végén lehet majd először Posta Paletta étkezési utalvánnyal fizetni − mondta a vezérigazgató.

Krátky Attila, a Paletta vezérigazgatója arra számít, hogy az elő teljes üzleti évben 10-15 százalékot foghatnak le a 200-300 milliárd forintra becsült utalványpiacból. A Napi Gazdaság érdeklődésre Rajnai elmondta, a lépés nem igényelt különösebb pénzügyi befektetést, hisz építenek a Posta logisztikai adottságaira, hálózatára. A Magyar Posta Zrt. egyébként egyik alvállalkozója lesz a Palettának, az ugyanis megpályáztatja anyacégét is egy-egy szolgáltatás nyújtása előtt.

A Posta Paletta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a következő hónapokban az elfogadóhelyekkel, illetve az utalványt vásárló vállalatokkal tárgyalnak. A Posta Paletta az elfogadóhelyek tekintetében versenyképes kíván lenni a piacon lévő másik három, külföldi hátterű céggel. A Magyar Posta 100 millió forint alaptőkével és 150 millió forint tőketartalékkal hozta létre leányvállalatát.