Fontos változás jön a győri Audinál - újabb pofon a magyar gazdaságnak?

Az új Q3-as modell gyártásáig decembertől háromról két műszakosra cserélik a termelést.
Napi.hu, 2016. július 29. péntek, 09:02
Fotó: Napi.hu

Decembertől átmenetileg visszavesz a tempóból a győri Audi 4 ezer embert foglalkoztató járműgyárában, azaz kevesebb autó készül majd az üzemben - írja a Kisalföld.hu. Lőre Péter, a győri vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője a lapnak azt modnta, hogy a mostani három műszakos helyett decembertől két műszakos munkarendet vezetnek be. Lőre Péter a lépést azzal indokolta, hogy a jelenleg gyártott termékek életciklusa megköveteli ezt a fajta termelésszervezési rugalmasságot.

A munkarendváltás a 4 ezer alkalmazottból 750-et érint, őket az Audi-konszern más, külföldi telephelyein kívánják alkalmazni az év végétől addig, amíg az üzem nem áll vissza újra három műszakra. A Kisalföld más forrásból származó információi szerint a két németországi gyár, az ingolstadti és a neckarsulmi szerepel a tervekben.

Lőre Péter egyúttal közölte: az Audinál biztosak a munkahelyek, az érintett dolgozók akkor jöhetnek majd vissza a győri üzembe ha az új audi Q3-es gyártását megkezdik, ekkor ugyanis ismét bevezetik a három műszakos termelést.

A bejelentés azért is rossz hír a magyar gazdaság számára, mert az igen jelentősen függ az exporttól, azon belül is az autógyárak teljesítményétől. Ezek leállása, vagy akár a termelés visszafogása szinte mindig megjelenik a statisztikában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

henker, 2016.07.29 12:11

Hála Orbán Viktor főtitkár elvtársunknak, közmunka mindig lesz!
Megint mértünk egy csapást a globális háttérhatalmak és külső erők által szervezett támadásokra az országunk ellen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.07.29 09:04

Semmi gond, a kínai elvtársak már a spájzban vannak és majd ők meglökik nekünk a GDP-t.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html