Forró pengeváltás a bulvárpiacon (teljes)

Csaknem egy héttel azután, hogy hot! címen a Ringier Kiadó Kft. elindította új hetilapját (NAPI Gazdaság, 2006. augusztus 4., 4. oldal), a Story magazin HOT főcímmel, a lap részeként, ingyenes mellékletet jelentetett meg.
Bubrik Gáspár, 2006. augusztus 23. szerda, 08:00
Fotó:

A NAPI Gazdaság cikke

Ezt információnk szerint a Ringier magazin üzletágának vezetője levélben kifogásolta a Sanoma Budapest Zrt. illetékeseinél, ám a legújabb, augusztus 17-ei Storyban változatlanul megjelent a melléklet.

Ez nemcsak címében, hanem jórészt tartalmi megközelítésében és vizuális megjelenítésében is egyezik a Ringier kiadásában ugyancsak augusztus 17-én megjelent hot!-tal. Ezt látva, a Ringier jogásza ügyvédi levelet írt a Story főszerkesztőjének, amelyben felszólították őt a jogsértés megszüntetésére - mondta lapunknak Czövek Hajnalka.

A kialakult helyzetet figyelembe véve a Story megtalálta a megoldást: e héttől már HOT & COOL címen - friss és forró alcímmel - jelenik meg a sztármagazin ingyenes melléklete - tájékoztatta a NAPI Gazdaságot Pintye László, a Sanoma magazindivíziójának igazgatója. Ezzel lényegében lezártnak tekintik a vitás helyzetet. Ugyanakkor hozzátette: a Story magazinnak korábban volt a Hot kifejezést használó rovata, amelyet valóban a Ringier hot! magazinjának piaci bevezetése miatt újítottak föl, s a kihívásra egyfajta válasznak szánják.

Azt a felvetésünket, hogy a Sanoma Sikk című hetilapja villámgyors elindításával immár a második alkalommal kerül a Ringier-vel konfliktusos helyzetbe, Pintye azzal hárította el, hogy nem összehasonlítható ügyről van szó, hiszen a magyarországi Sanoma folyamatosan készül új médiumok megjelentetésére. Inkább a piaci verseny egyik megnyilvánulásának tartja azt a tényt, hogy a Sanoma és a Ringier egy nap eltéréssel indította el új, nőknek szóló hetilapját. Míg a Sikk jelenleg - az idei második negyedéves Matesz-adatok szerint - heti átlagban 55,14 ezer példányszámban kel el, addig a Blikk Nők 167,35 ezerben.

A Ringier Kiadó is értesült arról, hogy a Story változtat a HOT-megjelenésen, ennek megvalósításáról az aktuális Story-lapszám megjelenése előtt Papp Béla, a magyarországi Ringier vezérigazgatója nem kívánt véleményt mondani. A Sanomával számos területen alapvetően jó a Ringier kapcsolata - mondta Papp Béla -, így például a közösen elindított lapterjesztői cégben is együttműködnek. Ám a lappiacon továbbra is versenytársak maradnak, s arra törekszenek, hogy ennek keménysége ellenére hosszú távon tisztességes küzdelem legyen.

HOZZÁSZÓLÁSOK