Az MGYOSZ 2016. február 16-án tartotta éves közgyűlését. Az eseményen a közgyűlés elfogadta az MGYOSZ előző évben végzett tevékenységéről szóló beszámolót és mérleget, jóváhagyta a 2016-is költségvetését, illetve a közgyűlés tagjai megválasztották az új tisztségviselőket a következő ciklusra.

A tisztújító közgyűlésen a szavazásra jogosult képviselők egyhangú döntése alapján újabb négy évre megválasztották Futó Péter az MGYOSZ elnökévé és Vadász Pétert a szervezet társelnökévé.

A szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60 százalékát képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve; 6 ezer közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2004 óta tagja az 1958-ban alakult BusinesEurope-nak, amely Európa legbefolyásosabb munkaadói érdek-képviseleti szervezeteként 35 ország 41 munkaadói szövetségét tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 120 millió embernek ad munkát az unióban.