G7: 4-5 milliárdot kerestek Rákosfalvyék az Audi-telkeken

A Borkai Zsolt győri polgármesterről pornográf felvételeket és korrupciós vádakat megjelentő blog egyik vázlatosan kifejtett története kísértetiesen hasonlít arra, ami a valóságban is megtörtént a győri Audi-telkek körül. Valakik - minden jel szerint Rákosfalvy Zoltán és köre - 4-5 milliárd forintot kerestek az üzleten - írja a G7.hu.
Domokos László, 2019. október 8. kedd, 16:34
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

A luxemburgi tulajdonban álló Immobilien Trade Center Kft. elérhető beszámolói szerint éveken keresztül gyűjtögette az "eladásra vásárolt" telkeket, amelyek nagy részétől 2014-ben szabadult meg. Épp abban az évben, amikor a Győri Ipari Park bővítési területén a telekértékesítés zajlott, és néhány hónappal azelőtt, hogy az Audi logisztikai központjának építésébe belekezdtek volna - írta a portál.

Az ingatlanok eladásán tényleg hatalmasat kaszáltak. Az utolsó évben, amikor a telkek még megvoltak, kicsivel kevesebb mint 1,5 milliárd forinton tartották nyilván őket, azaz ennyiért vásárolták. Egy évvel később azonban majdnem 7 milliárd forintnyi bevétele volt a cégnek, miközben a telkek nagy részétől megszabadult. Elvileg másból is jöhetett be pénz, de a kimutatások szerint elég egyértelműnek tűnik, hogy 4-5 milliárdot forintot biztosan kereshettek az ingatlanbizniszen.

Ettől kezdve a cég tele volt tömve készpénzzel. 2014 végén majdnem 5,6 milliárd forint volt a társaság bankszámláin és pénztárában. Ebből pedig azóta fokozatosan vette fel osztalék formájában a százmilliókat a tulajdonos: négy év alatt több mint 1,3 milliárd forintot. Mindezt úgy, hogy a vállalatnak azóta érdemi tevékenysége nem nagyon volt, a négy év alatt összesen nem csinált 50 milliós bevételt. Azaz a hasznot tényleg nem egy összegben vették ki, hanem évente mindig valamikor tavasszal, ahogy erre szintén több utalás volt a blogbejegyzésekben - éppen a szivárogtató által említett horvátországi kiruccanás előtt például 250 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.10.08 21:16

"gaz keresztény módjára" meg is ünnepelték a sikert.
-Nem, nem hálaadó misét rendeltek :)
https://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5d98dfe5d7e6e
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html