Garázdasággal gyanúsítják a szegedi közgyűlés egyik bizottsági elnökét

Vádemelési javaslattal továbbította a Szegedi Városi Ügyészségnek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt az ügyet, amelyben Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnökét nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal gyanúsítják.
Inforádió, 2012. augusztus 25. szombat, 09:19
Fotó: Napi.hu

Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a 2011. november 25-én, Szegeden a Tanulmányi és Információs Központban megtartott rendezvényen történt rendbontással kapcsolatos nyomozásra az Országos Rendőr-főkapitányság jelölte ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályát. Csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két férfit hallgattak ki gyanúsítottként, egy harmadik férfi ellen pedig nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indult eljárás.

A nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Szegedi Városi Ügyészségre.

Az esettel kapcsolatban a hír24 portál korábban azt írta, hogy a jobbikos képviselő egy testvérpárral került összetűzésbe a jogászbálon. Ők a húgukat védelmezték, akihez elmondásuk szerint Keresztúri Farkas Csaba "tolakodóan közeledett", és követte a női vécébe. Az egyik fiútestvért torkon is ragadta. A képviselő a Delmagyar.hu hírportálnak az ügyről akkor úgy nyilatkozott, hogy részt vett a rendezvényen, és távozóban egy társaság inzultálta, tehát sértett volt. Elmondta, hogy szó sem volt verekedésről, őt verték meg minden indok nélkül.

Keresztúri Farkas Csaba az MTI megkeresésére pénteken azt mondta: még nem kapott hivatalos értesítést, és az üggyel utána, vélhetően a jövő héten foglalkozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK