Sokan az utolsó pillanatra hagyták a fűtési rendszer ellenőrzését

Szeptember 15-én indul a hivatalos fűtési szezon Magyarországon, az dén is rengeteg család hagyta az utolsó pillanatra a fűtési rendszer ellenőrzését - írja a Penzcentrum.hu.
Szász Péter, 2018. szeptember 23. vasárnap, 09:50
Fotó: Shutterstock

Iparági információink szerint már most jellemző, hogy csak hetekre előre lehet időpontot egyeztetni a fűtésszerelőkkel, sőt, áremelésre is számíthatnak a családok - olvasható a portálon.

Kiszállási díjtól függően, 15-30 ezer forint között mozog egy általános ellenőrzés.

A fél éve nem használt tüzelőberendezésekben meglazulhatnak a tömítések, az alkatrészek elmozdulhatnak, ezért az első fűtési nap előtt szakemberrel kell átvizsgáltatni.

A gázkészülék lángőrét tilos kiiktatni, működését nem szabad műszakilag módosítani! Noha a radiátorok légtelenítését (ez is a hatékony működés feltétele) mi magunk is elvégezhetjük, a hőtermelő-berendezések ellenőrzését csak gázszerelői igazolvánnyal rendelkező, szakképesített személy végezheti el!

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján, továbbá a gázigazolvány weboldalon megtalálhatók azok a regisztrált gázszerelők, akik jogosultak a felülvizsgálat, a karbantartás elvégzésére.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK