Gera Zoltán a legjobban fizetett magyar sportoló

Gera Zoltán, az angol Fulham labdarúgócsapatának válogatott játékosa a legjobban fizetett magyar sportoló - az ESPN amerikai sportcsatorna szerdán nyilvánosságra hozott kimutatása szerint. A 32. születésnapját pénteken ünneplő támadó az espn.com-on olvasható adatok szerint az előző évben 2 millió 970 ezer dollárt (540 millió forintot) keresett.
Mezősi Tamás, 2011. április 21. csütörtök, 17:33
Fotó: Napi.hu

A legnagyobb összeg, évi 32 millió dollár (körülbelül 5,8 milliárd forint) Manny Pacquiaónak, a világbajnok fülöp-szigeteki profi ökölvívónak, s Alex Rodrigueznek, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő New York Yankees játékosának neve mellett szerepel. A Forma-1-es pilóták közül többen is rajta vannak a listán, Spanyolország legjobban fizetett sportolója például a Ferrari versenyzője, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso (22,7 millió dollár), Lengyelországban pedig Robert Kubica, a Renault pilótája keresi a legtöbbet (10,6). A 2007-ben F1-es vb-t nyert, manapság már a rali-világbajnokság viadalain induló Kimi Ra:ikkönen a kimutatás szerint tavaly 26,3 millió dollárral gazdagodott, ezzel a legjobban kereső finn sportoló lett.

Érdekesség, hogy az argentinoknál nem a kétszeres aranylabdás Lionel Messi, az FC Barcelona labdarúgócsapatának támadója, hanem Carlos Tévez, a Manchester City futballistája viszi a prímet 19 millió dolláros éves jövedelemmel, míg Portugália leginkább megfizetett sportolója természetesen az aranylabdás Cristiano Ronaldo, a Real Madrid válogatott játékosa (19,5 millió dollár).

A listán szereplő 182 sportoló között 114 futballista, 18 kosárlabdázó, 12 baseballjátékos, hat autóversenyző, öt-öt golfozó, amerikaifutballista és jégkorongozó, négy krikettjátékos, három-három ökölvívó és atléta, két-két rögbis és teniszező, valamint egy-egy tollaslabdázó, kerékpáros, motorversenyző, szumós és vitorlázó szerepel - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK