Gigadugó Budapesten - vége a haváriának

A főváros XIII. kerületében lévő Vágány utcai Mol benzinkút egyik gázcsonkjából ömlött a gáz - közölte az MTI-vel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője szerdán reggel röviddel kilenc óra előtt. Délre megszűnt a havária.
NAPI Online, 2006. március 29. szerda, 12:25
Fotó:

A gázömlés miatt a Hungária körutat teljes szélességben lezárták, korlátozták a villamos forgalmat és a Vágány utca egy részét is le kellett zárni. Ez óriási dugót okozott.

A közelben lévő irodaépületből kimenekítették a dolgozókat - mondta el Molnár Péter, hozzátéve: személyi sérülés nem történt.
A galibát az okozta, hogy egy tartálykocsi sofőrje a benzinkút föld alatti tartályába fejtette át a gázt, de a munka végeztével "elfelejtett" lecsatlakozni a főcsonkról, s elindult, így a tartály csatlakozó csonkja megsérült.

A Fővinform tájékoztatása szerint egy 1600 méter sugarú körben teljesen leállították a közlekedést: lezárták a Vágány utcát a Dózsa György útig, a Róbert Károly körutat a Kacsóh Pongrác út és a Lehet út között. A BKV fődiszpécserére közölte: az 1-es villamosok csak a Thököly útig közlekednek, helyettük pótlóbuszokat állítanak forgalomba. A 20-as, a 30-as, a 4-es autóbuszok a Lehet úton és a Dózsa György úton járnak, illetve a 32-es busz az állatkert felől, a Kós Károly sétányon jut el a Kacsóh Pongrác úti felüljárón át Zugló felé.

Munkatársunk tapasztalatai szerint dugóhoz közeli állapot alakult ki délelőtt a Dózsa György úton, de beálltak a városligeti kerülőutak is csakúgy, mint az M3-as bevezető szakasza, illetve a Lehel út északi irányba.

Délre sikerült megszüntetni a gázömlést, eltömítették a meghibásodott gázcsonkot. A környék kiürítése 430 embert érintett; egy általános iskolából 150 gyerekenek, a mentőszékházból 100 embernek, egy autószalonból és egy közeli irodaházból 150 dolgozónak és a töltőállomásról is 30 embernek kellett elhagynia a lezárt területet. A lakóházakból nem kellett kimenekíteni senkit.

A Fővinform tájékoztatása szerint a hiba kijavítása után elindulhatott a gépkocsi-, a villamosforgalom és a buszok is a megszokott útvonalakon járnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK