Greenpeace: a kormány állítsa le a földárveréseket

A kormány állítsa le az állami földvagyon kiárusítását, mert tönkre teszi a vidéki gazdálkodókat és az ország vagyonát is megkárosítja, az állami földek ugyanis nem a kormány, hanem az ország tulajdonát képezik - mondta a Greenpeace agrárkampány-felelőse a Földművelésügyi Minisztérium (FM) épülete előtt tartott sajtótájékoztatón Budapesten, hétfőn.
MTI, 2015. november 23. hétfő, 14:30
Fotó: Napi.hu

Rodics Katalin elmondta, a Greenpeace szerint az új tulajdonosok, akik valójában nem értenek a földműveléshez, csupán vegyszerekkel, nagyüzemi módszerekkel gazdálkodnak majd, így az élelmiszerellátás egészségtelen és szegényes lesz. A kampányfelelős mindezekről egy, a Magyar Vidék felirattal ellátott koporsó mellett beszélt, amely előtt több koszorút és egy fából faragott keresztet is elhelyeztek, amelyre azt írták: Feltámadunk!

Rodics Katalin szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter múlt szombati bejelentése, amely szerint egyetlen hét alatt 4,8 milliárd forintnyi állami földet értékesítettek, nem számít örömhírnek, ugyanis azt jelenti, hogy az ország vagyonát egyetlen hét alatt közel 5 milliárd forinttal megkárosították.

Hangsúlyozta: a Greenpeace szerint a földárverések folyamatát vissza kell fordítani és elsősorban a vidéki közösségeket, a családi és kisgazdaságokat kell támogatni, amelyek nem nagyüzemi, hanem ökológiai gazdálkodást folytatnak.

A magyar parasztság még hordozza azt a tudást, amivel a földeken több és jobb élelmiszert lehet termelni, mint az óriási ipari vegyszeres mezőgazdasággal - fejtette ki a kampányfelelős.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mirko, 2015.11.23 19:35

@antisoros:
A földhöz mindenki "ért", leginkább a politikusok innen is onnan is.
A szakma véleménye az, hogy a földeladások gazdaságilag nem indokolhatók. A politika meg politika, csak ezért szabadul meg az állama földektől.
Az új tulajt már rég elhantolták, a gyerek meg nem akar gazdálkodni, a ma még csecsemő spekulánsok jól járnak 30 év múlva!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antisoros, 2015.11.23 19:25

..hazudozik a háttérhatalmi intézmény ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2015.11.23 18:58

Hát igen ! Az örök dilemma, a nagyüzem megveri és tönkreteszi a kisüzemet viszont fenntarthatatlan vegyszerekre alapozott gazdálkodás ami totális ökológiai katasztrófát okoz hosszabb távon..

Ökologie oder ökonomie írta a 80 as években Rolf Diercks az alternatív (leegyszerüsítve vegyszerszegény) mezőgazdálkodás "atyja"..

Szóval marad a profitmaximalizálás és ami ezzel jár majd azaz az armaggeddon..!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html