Gyenge forint - kiderültek a kormány céljai

A kormány szerint van hatása a magyar gazdaságra, hogy az elmúlt időszakban gyengült a forint az euróval szemben. De úgy látják, ez inkább előnyös - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 14. kedd, 11:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

"Nincs árfolyamcélja a kormánynak és nem is látunk szükségesnek semmilyen beavatkozást" - közölte Gulyás.

Azt, hogy a kormány nem lép, azzal is indokolta, hogy a gyengébb forint egyelőre több a pozitívummal bír a gazdasággal, mint amennyire negatív a hatása. Pontosítva magát azt mondta a miniszter, az biztos, hogy az előnyök és a kedvezőtlen hatások mindenképpen kiegyenlítik egymást.

Erősödött a forint keddre virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon. 8 órakor valamivel 323 forint jegyezték az eurót, míg délelőtt 11 óra körül enyhe gyengüléssel 323,1 forintos euróárfolyamra gyengült a hazai deviza.

A forint mostani gyengülését a török líra válsága okozza nagyrészt.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.08.14 11:45

Gulyás lényegében bevallotta, hogy kormányunk szándékosan gyengíti a forintot illetve semmit sem tesz a gyengülése ellen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html