Annyira elszaporodtak a patkányok Győrben, hogy rendkívüli irtást kellett elrendelni

Lakossági kérésre rendkívüli patkányirtást rendelt el a győri városháza Adyvárosban - írja a Győrplusz.hu.
Szász Péter, 2020. szeptember 2. szerda, 09:43
Fotó: Pixabay

Radnóti Ákos alpolgármester szerint a patkányok részben azért szaporodtak el, mert sokan etetik a kóbor macskákat. Az állatetetés szép dolog, de "ha kiteszünk húsmaradványokat, haldarabokat, ne csodálkozzunk azon, ha megjelennek a patkányok is a közterületeken." - mondta a városvezető a lapnak.

Győrben 520 kilométer csatornarendszert üzemeltet a Pannon-Víz. Éves cselekvési tervükben pedig állandó szereplő a csatornarendszer tisztítása és rágcsálómentesítése. Lipovics János, a cég győri üzemmérnökségének vezetője elmondta, hogy egyfajta szélmalomharc a patkányirtás, hisz jó eséllyel tulajdonképpen csak az egyedszámot tudják csökkenteni.

Az adyvárosi patkánygyérítés során speciális mérget juttatnak a csatornákban elhelyezett úgynevezett etetőtálakba, amit a patkányok táplálékként vesznek fel. Az etetőtálak sem maradnak az akció után a csatornákban, mert ezeket vízben oldódó anyagokból készítik, így azok maradék nélkül feloldódnak a helyszíneken.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.09.02 10:20

remélem nem csodálkoztok
patkányország lakói
persze, hogy elszaporodnak
a patkányok
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html