Gyurcsány: túl erősek a bankok

A kormányfő szerint a bankok túl erősek, az ügyfelek pedig túl gyengék a szerződések módosítása terén. Gyurcsány Ferenc délután a jegybankelnökkel és a pénzügyminiszterrel tárgyal a forint védelméről.
NAPI Online, 2009. február 2. hétfő, 12:44
Fotó:

A magyarországi bankok túl széles körben élnek az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségével, a szabályozást szigorítani kell ezen a téren - mondta a kormányfő, miután hétfőn a Parlamentben megbeszélést folytatott a pénzügyi szolgáltatások fogyasztóinak védelméről az érintett intézmények és szervezetek illetékeseivel. "Több segítséget várunk a bankoktól" - jelentette ki Gyurcsány, aki szerint a megbeszélésen a részvevők - többek között a bankszövetség, a versenyhivatal és a pénzügyi felügyelet felügyeleti tanácsának elnöke - nem vitatták az alapelveket.

Gyurcsány Ferenc délután a jegybankban Veres János pénzügyminiszterrel és Simor András jegybankelnökkel konzultál arról, kellenek-e és milyen lépések a forint védelmének érdekében - értesült az MTI Eco. A jegybank elnökével megvitatják azt is, hogy az MNB elnöke szükségesnek tartja-e egyes lépésekben a kormány konkrét segítségét - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

HOZZÁSZÓLÁSOK