Hajókatasztrófa: több elméletet is cáfol az ukrán kapitány ügyvédje

A Viking kapitányának ügyvédje szerint nem igaz, hogy az ütközés idején Jurij C. szelfizett, vagy ne lett volna a kormánynál - derül ki a hvg.hu cikkéből.
Szepesi Anita, 2019. június 21. péntek, 17:45
Fotó: AFP

Hazugságnak nevezte a Viking Sigyn ukrán kapitányának ügyvédje, Tóth M. Gábor, hogy a 28 halálos áldozattal járó hajókatasztrófa azért következett be, mert a baleset okozásával gyanúsított Jurij C. utasai egyikével szelfizett a mobiltelefonjával, ezért nem vette észre az előtt lévő Hableányt - számol be a portál.

A szelfi-teóriát a Magyar Nemzet vetette fel csütörtökön, mintegy magyarázatként egyúttal a Fővárosi Főügyészség korábbi közlésre is, miszerint a 64 éves kapitány a katasztrófa után adatokat törölt mobiltelefonjáról.

Az adattörlés tényét az ügyvéd cáfolta a portálnak, állítása szerint már a június 5-án készült a szakértői vélemény is megállapította, hogy Jurij C telefonján május 29-én egyáltalán nem volt adatforgalmazás.

Azokat az elméleteket is cáfolta, melyek szerint a Viking Sigyn kapitánya a saját hajóján utazó, a balesetet végignéző utasaitól értesült a Hableánnyal történt ütközésről.

Nem olyan egyértelmű a sztori, mint ahogyan azt a sajtó, illetve a sértetti oldal képviselői szeretnék bemutatni - idézi a portál az ügyvédet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Milcsi88, 2019.06.21 17:56

Minden részvétem az áldozatoké és családjaiké, de nem hiszem, h a kapitánynak,amíg halad a hajó, állandóan a kormányos fülkében kéne tartózkodnia. Például akkor mikor pihenne?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html