Hajléktalanság - szórják a figyelmeztetéseket a rendőrök

Szerda éjfélig országszerte 101 otthontalant figyelmeztetettek azért, mert az utcán él, és már két ember ellen indítottak szabálysértési eljárást, egyet Pest megyében, egyet pedig Budapesten – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.
Szepesi Anita, 2018. október 19. péntek, 08:03
Fotó: Napi.hu

A rendőrség a jelek szerint gyakorta alkalmazza a hétfőn életbe lépett új szabályozást, amely büntethetővé tette a hajléktalan létet. Gödöllőn például a rendőrök úgy akartak "visszavezetni emberi körülmények közé" egy hajléktalant, hogy őrizetbe a vették és 30 napos elzárásra büntették volna, a Gödöllői Járásbíróság bírósági titkára azonban "csak" figyelmeztetésben részesítette és 20 ezer forintos bírsággal sújtották - derül ki a lap cikkéből.

Víg Dávid, a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programjának vezetője a lapnak úgy fogalmazott, noha a szabálysértési törvény rendőrségi feladatkörbe sorolja, a hajléktalan emberek problémája nem rendészeti, hanem szociálpolitikai és lakáspolitikai kérdés. - A rendőrség forrásai is korlátozottak, az ő feladatuk a valódi bűnüldözés lenne.  Ami pedig most történik, nem más, mint "látványbeavatkozás", a probléma szőnyeg alá söprése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.10.19 08:28

Orbán politikus lenne ????? Csak kérdezem. Szerintem a valaha volt magyar történelem legkoszosabb lelkületű példánya. Ennél kevesebbért mentek az utcára az emberek 2006-ban ( Orbán uszítására ). Mire a francra vártok?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html