Hajókatasztrófa: így áll most a Hableány kiemelése

Úgy tűnik, jövő keddig várni kell a Hableány roncsainak kiemelésére - idézi a szombat kora délutáni sajtótájékoztatón elhangzottakat az Index.
Szepesi Anita, 2019. június 8. szombat, 15:12
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Alig hisszük, hogy pünkösd hétfőn az ünnep alatt meg tudjuk valósítani a kiemelést - jelentette be a Terrorelhárítási Központ társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa szombaton a Margitszigeten tartott sajtótájékoztatóján. Jasenszky Nándor szerint várhatóan jövő héten keddtől várható, hogy kiemelik a roncsot a Margit híd alól - idézi a bejelentést a portál.

A tudósítás szerint a sajtótájékoztatón elmondták, hogy a sodrási oldalon az összes ablakot és nyílást lezárták, hogy megelőzzék, hogy kiemeléskor esetleg holttestek csússzanak ki rajtuk. Az ablakok és nyílások lezárása a másik oldalon még folyamatban van.

A TEK szerint holnap megkezdődik a hevederek behúzása, a munka folyamatos lesz, ennek ellenére nem várható, hogy kedd előtt megkezdik a Hableány kiemelését. Szombaton és hétfőn a TEK nem tervez sajtótájékoztatót tartani, de közleményekben tájékoztatni fogják a sajtót a fejleményekről.

Az MTI szerint egy német alapítvány kutyás áldozatkeresést ajánlott fel, őket Hajdu Jánosnak, a TEK parancsnokának döntése alapján Paks környékére vitték.

HOZZÁSZÓLÁSOK