Hallgatói Hálózat felszólította a kormányt, "hagyja abba a hazudozást"

A Hallgatói Hálózat (HaHa) keddi közleménye szerint "az átgondolatlan felsőoktatási koncepció" mögött nincsenek észérvek, és hazugság, hogy az állam mindenkinek kifizeti a tanulmányait ösztöndíj, részösztöndíj, vagy diákhitel formájában.
MTI, 2012. december 11. kedd, 12:01
Fotó: Napi.hu

A szervezet a szaktárca hétfői állásfoglalására reagált. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében akkor azt írta: bíznak abban, hogy az ellenállásból megértés lesz, mert a változások a hallgatókért és nem ellenük vannak. Az államtitkárság szerint míg korábban 50 ezer diák tanulhatott ingyen, mostantól akár 100-120 ezer is megteheti ezt.
A Hallgatói Hálózat úgy fogalmazott: "nem, nem lesz megértés. Ugyanis nincs mit megérteni. A barbár, átgondolatlan, központosított reformnak nevezett felsőoktatási koncepció mögött nincsenek észérvek". A szervezet hazugságnak nevezte, hogy az állam mindenkinek kifizeti a felsőfokú tanulmányait ösztöndíj, részösztöndíj, diákhitel formájában.

Az állam csak és kizárólag 10 480 ösztöndíjasnak, a lakosság egy ezrelékének fedezi a tanulmányait. Mindenki másnak tandíjat kell fizetnie, méghozzá az egyik legmagasabbat Európában - írták, hozzátéve: az a Fidesz vezeti be a tandíjat, amely 2008-ban leszavaztatta a jelenleginek egy sokkal csekélyebb mértékű formáját.

Álláspontjuk szerint a kormány a lakosság még nagyobb mértékű eladósodását ösztönzi. A HaHa szintén hazugságnak nevezte, hogy az állam nem takarékoskodni akar, hanem a források hatékonyabb, eredményesebb felhasználására törekszik. Ha ez így lenne, nem zárná ki a társadalom legnagyobb részét a felsőoktatásból, egy még szűkebb elit kiváltságává téve azt - tették hozzá. A HaHa felszólította a kormányt, hogy "hagyja abba a hazudozást, és kezdje el fölfogni, hogy amit az oktatással művel, azt nem csak saját maga ellen, de az ország" ellen is teszi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

labandy, 2012.12.11 12:47

Most mit kekeckednek a hallgatók? Súnyítottak amikor elvette csuti a 3 millárdot amit a szüleik megtakarítottak azért, hogy tudják őket tanítatani, hallgattak amikor a 28 550huf/hóból lecsípett csuti 6 k-t, hallgattak a diákok amikor a csuti elvette a rokkantak nyugiját és elküldte melózni azt isknek csak egy lába van. Csuti hazudott az egészségügyieknek, kinyomta a szemüket apró pénzel a magor meg bevette a cumit, de továbbra is örül, hogy ő jól jár. Most menjenek oda d&mjánhoz a cha.nnyhoz a jazminoshoz a her-nady-hoz és követeljék a 100 leggazdagabb magyar milliárdostól akiket csuti kitömött hogy vállajk át a taníttatási költségeiket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html