Hatsávos lesz az M1

A 2024-es olimpiarendezés bűvöletében nem csak az M7-es, de az M1-es sztráda is 2x3 sávosra bővül.
Napi.hu, 2017. január 23. hétfő, 09:58
Fotó: Napi.hu

A kormány tervezi a m1-es autópálya hatsávossá bővítését. Jelenleg a M-M7 elágazástól Hegyeshalomig 2x2 sáv vezet, ami a Budapest-Győr szakaszon 2x3 sávosra bővítenének - derül ki egy írásbeli kérdés-válaszból, ami a parlament honlapján olvasható.

Fónagy János NFM államtitkár válaszából kiderül, hogy a bővítésnek 2023-ra kell elkészülnie - annak reményében, hogy a kormány 2024-ben olimpiát tudjon rendezni. A bővítés több mint 90 kilométer érint.

A korábbi fejlesztési tervekből tudható, hogy az M1 bővítése mellett az M7-es három sávossá alakítása is szerepel a tervekben. Jelenleg a balatoni sztráda Székesfehérvár és Budapest között 1x3 és 1x2 sávos. A tervek szerint mind a két oldalon Balatonvilágosig megépítenék a harmadik sávot is.

Az olimpiarendezés jegyében a két autópálya mellett új vasúti és közúti híd is épülne a Dunán. Ezen több száz milliárdos infrastrukturális beruházásokat nem szokás - kormányzati körökben - az olimpiarendezés költségei közé sorolni, mondván, azokat úgyis megépítenék.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.01.23 10:24

@megalodon: Rosszul hiszed. Majd a tiborc csányi mészáros vajna habony garancsi stb cégek mind mind nemzetközileg sikeres cégek lesznek és meghozzák az országnak a felemelkedést !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2017.01.23 10:11

és ha nem lesz oli,pia ??? Akkó meg minek ?
Az olimpiai bizottság alighanem nem vállal be mégegy akkora fiaskót, hogy épnz nélküli országra bizza a megrendezést...
addigra elfogynak az eu pénzek magyarul ilyenek kellenek majd a jó zsíros beszámlázásokhoz, csakhogy ezt nem birja el a költségvetés (ráadásul nemcsak ezzel hanem minden mással is tarthálják majd) vagyis jön a kaszás..

Az Orbán rendszer addig atrt amig van lenyulható EU.-s pénz utána belülről fog megbukni mert kiég az üzemanyaga.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html