A kormány tervezi a m1-es autópálya hatsávossá bővítését. Jelenleg a M-M7 elágazástól Hegyeshalomig 2x2 sáv vezet, ami a Budapest-Győr szakaszon 2x3 sávosra bővítenének - derül ki egy írásbeli kérdés-válaszból, ami a parlament honlapján olvasható.

Fónagy János NFM államtitkár válaszából kiderül, hogy a bővítésnek 2023-ra kell elkészülnie - annak reményében, hogy a kormány 2024-ben olimpiát tudjon rendezni. A bővítés több mint 90 kilométer érint.

A korábbi fejlesztési tervekből tudható, hogy az M1 bővítése mellett az M7-es három sávossá alakítása is szerepel a tervekben. Jelenleg a balatoni sztráda Székesfehérvár és Budapest között 1x3 és 1x2 sávos. A tervek szerint mind a két oldalon Balatonvilágosig megépítenék a harmadik sávot is.

Az olimpiarendezés jegyében a két autópálya mellett új vasúti és közúti híd is épülne a Dunán. Ezen több száz milliárdos infrastrukturális beruházásokat nem szokás - kormányzati körökben - az olimpiarendezés költségei közé sorolni, mondván, azokat úgyis megépítenék.