Havi száz elektromos autót vesznek Magyarországon

Száz zöld rendszámot adnak ki havonta átlagban Magyarországon: január végén még csak 361 zöld rendszámú autó közlekedett az országban, jelenleg már 932 - írja a Világgazdaság hétfői számában a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közlésére hivatkozva.
MTI, 2016. július 18. hétfő, 07:38
Fotó: Napi.hu

A legtöbb zöld rendszámot Budapesten és Pest megyében adták ki. Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke a lapnak azt mondta, hogy a zöld rendszámok iránt mutatkozó csekély érdeklődés azzal magyarázható, hogy ma még drágák a villanymotoros járművek, és hiányzik a megfelelő töltőinfrastruktúra-hálózat is.

Az elektromos autók hatótávolsága ma még kicsi, egy töltéssel legfeljebb 100-130 kilométert tudnak megtenni. A kormány és önkormányzatok különféle ösztönzőkkel segítik a járművek elterjedését, így például egyes városokban ingyen lehet parkolni velük, használhatják a buszsávot, ingyen lehet tölthetni őket és adókedvezményt is kapnak.

A cél, hogy 2020-ra több tízezer elektromos autó legyen Magyarországon, de ehhez addig még sok pénzt kell a rendszerbe befektetni - hangsúlyozta Erdélyi Péter elnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2016.07.18 09:30

@matura: Mit hagysz hol? :)

Ez a szam szepen noni fog, amint piacra kerul az olcso Tesla es a tobbi gyarto is kenytelen lesz igazodni hozzajuk.
Mellesleg az emberek tobbsegenek a 300km -es hatotav boven eleg. Nem csak Mo -on, de meg Amerikaban is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2016.07.18 08:19

Kormánypárti milliárdosok bevásárlókocsinak veszik, jól néz ki az ember, ha egytonna akkumlátort kell cipelni állandóan, közben azt se tudja, mikor hagyja ott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html